Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,87 Ft
Euró
387,64 Ft
Font
450,82 Ft
Bitcoin
61,114 $

Steiner Attila szerint az országban több helyen is találtak ígéretes földgáz-mezőket

Az államtitkár kijelentette, miszerint hazánk földgázellátása zavartalan, vagyis továbbra sem kell aggódni a fűtés miatt.

Fotó: Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium (EM) energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Kihívások és értékek - Az Európa Projekt-kutatás eredményei 2022-ben című konferenciáján tartott kerekasztal-beszélgetésen a Várkert Bazárban 2023. január 31-én. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Steiner Attila, a TIM energetikáért felelős államtitkára szerint most már nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy az idei fűtési szezon gond nélkül lezajlik, illetve a Török Áramlaton keresztül továbbra is zavartalan a tranzit Oroszország felől.

Ezt követően arról beszélt, hogy Magyarország próbálja diverzifikálni forrásait, ami nem könnyű feladat, például azért, mert az orosz forrásból érkező hatalmas mennyiséget lehetetlen az egyik napról a másikra pótolni. Soron kívül Orbán Viktor halat fogott (videó)

Az államtitkár a Demokratának adott interjújában hozzátette, a földgáz hazánk energiamixéből 43%-ot tesz ki, amiből 15%-ot (1,5 milliárd köbmétert) fedez a hazai kitermelés, továbbá az országban több helyen is találtak ígéretes földgáz-mezőket.

A villamosenergia kapcsán arra utalt, az országnak szüksége van a Paks 2-re, majd közölte: a 4000 megawatt beépített napelem-kapacitás már a paksi kapacitás dupláját jelenti – derül ki a Napi.hu beszámolójából.

Steiner Attila a fel nem használt energiára vonatkozóan elmondta, hogy nagy lehetőségeket látnak az akkumulátorokban, továbbá arról is szót ejtett, hogy 2030-ra a Magyarországra települő nagy iparvállalatok miatt több mint másfélszeresére nőhet az áramigény.

Ismét kitört egy nagy vulkán Indonéziában (videó)

Hétfőn újra kitört az indonéziai Ibu, mely egy aktív vulkán, és időről időre problémákat okoz a lakosok számára.

Videón a Manchester United újabb veresége, most az Arsenal ellen

A Manchester United katasztrofális formában van Erik ten Hag vezetésével, aki továbbra is a sérülésekkel védekezik.

Videón a Bayer Leverkusen gálája, még mindig veretlenek

Xabi Alonso csapata továbbra is veretlen a Bundesligában, immáron 50 meccs óta, így fél lépésre vannak attól, hogy veretlenül fejezzék be a szezont.