Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,80 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
455,50 Ft
Bitcoin
57,795 $

24 órás sztrájkot hirdetnek Németország hét repülőterén

Összesen hét repülőteret érint a sztrájk, ami 24 órán át fog tartani annak érdekében, hogy magasabb béreket kapjanak az ott dolgozók.

Fotó: Unsplash/Ilya Cher
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

A német szakszervezet bejelentette, pénteken 24 órás sztrájkot hirdetnek hét repülőtéren. A dolgozók 24 órán át fognak sztrájkolni annak érdekében, hogy érvényesíteni tudják a magasabb bérkövetelésüket.

Az érintett repülőterek között van a frankfurti, ami egyúttal az ország legnagyobb reptere. Emellett Münchenben, Stuttgartban, Hamburgban, Dortmundban, Hannoverben és Brémában is sztrájkolni fognak. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

A sztrájk várhatóan különösen a belföldi utazásokat érinti, így a Verdi német szakszervezet figyelmeztette az embereket, hogy más alternatívát keressenek maguknak arra a napra. A Verdi jelenleg a közszférában dolgozók, a repülőtér földi személyzet és a repülésbiztonsági személyzet tárgyalásait vezeti.

Erre amiatt van szükség, mert a költségek emelkedésével egyre nehezebb megélniük az embereknek a jelenlegi bérükből. Ugyanakkor tisztázták, a földrengés sújtotta Törökországba és Szíriába segélyt szállító járatokra nem vonatkozik a sztrájk.

A Verdi szerint jelentős mértékben kell növelni a béreket a magas infláció, az energiaárak és az élelmiszerárak miatt. A szakszervezet az elmúlt hónapban hasonló sztrájkot tartott egy berlini repülőtéren, ami mintegy 300 járat törléséhez vagy azok átütemezéséhez vezetett – írja az AFP és a Reuters nyomán a The Straits Times.