Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,81 Ft
Euró
387,07 Ft
Font
452,21 Ft
Bitcoin
66,906 $

Napok alatt helyreállították a hatayi repülőtér kifutóját, újra fogad gépeket

Az İskenderun közelében található reptér súlyosan megrongálódott a földrengés következtében.

...svg content...MTI/EPA/JOAO RELVAS
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Hatay tartományban rendkívül súlyos károkat okozott a hétfői földmozgás, a környéket pedig szinte teljesen elzárta a külvilágtól a katasztrófa, az utak mellett a repülőtér kifutópályája is megrongálódott. Most azonban végre jó híreket is kaptak a helyiek.

„Kijavítottuk a Hatay repülőtér kifutópályáján keletkezett károkat. Repülőterünk ma megkezdte működését” – közölte a török közlekedési és infrastrukturális minisztérium a hivatalos Twitter-oldalán. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

A minisztérium egy előtte-utána képpel adott hírt a fejleményekről. Firat Emsen, az Isztambuli Repülőtér műszaki szolgáltatásait koordináló vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az építő- és műszaki csapatok négy napon át megállás nélkül dolgoztak.

Emsen szerint létfontosságú volt, hogy az Antakya és Iskenderun között elhelyezkedő repülőtér ismét működőképes legyen – számolt be róla a CNN.

A repülőtér jelentős szerepet játszik majd a katasztrófa sújtotta területre küldött logisztikai segélyek gyors és hatékony szétosztásában, biztosítva, hogy a segélyek eljussanak a földrengés áldozataihoz Hatayban és a környező tartományokban – jelentette a török Anadolu hírügynökség.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.