Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,33 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
454,33 Ft
Bitcoin
64,167 $

Némi napsütés várható hétfőn, ám érdemes ködre is készülni

A hőmérséklet napközben is maximum 9 fokig emelkedik majd hétfőn, s bár az ország egyes területein napsütés várható, másutt ködös lesz az idő és felhős az ég.

Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap többnyire napos idő várható, a délkeleti, déli tájakon is egyre inkább csökken a felhőzet. Délután leginkább a nyugati és a középső részeken zavarhatják gomolyfelhők a napsütést.

Estére összeesnek a gomolyfelhők, nagy területen kiderül az ég, majd többfelé párássá válik a levegő. Legnagyobb eséllyel a Dunántúlon, a Duna és a Rába vonala mentén képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek egy része hétfő napközben hosszabb ideig is megmaradhat, sőt, néhol terjeszkedhet is. Soron kívül Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Másutt változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel. Az időszak alatt számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő szitálás, ónos szitálás.

Az északi szelet vasárnap nagy területen kísérik élénk, helyenként erős lökések, majd estére mérséklődik, gyengül a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és 0 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 3 és 9 fok között alakul, az északkeleti határnál egy-két fokkal hűvösebb is lehet.