Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,50 Ft
Euró
390,70 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
57,557 $

2000 Mol Bubi kerékpárt kapnak a legelesettebb falvak

Karácsony Gergely arról számolt be, hogy 2000 darab elsőszériás Mol Bubi kerékpárt adományoztak a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester kerékpárral érkezik a Práter utca és Szigony utca kereszteződésénél lévő Mol Bubi gyűjtőállomáson tartott sajtótájékoztatóra 2022. május 2-án. Újabb 900 kerékpárral és 75 gyűjtőállomással bővítik a Mol Bubi rendszert. Az első 350 kerékpár a idei év második félévében érkezik majd meg. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az ikonikussá vált zöld kerékpárokat az ország legelesettebb falvaiban osztották szét, ahol ritkán jár tömegközlekedés. Emellett az olyan alapellátásokért mint a posta, az orvosi rendelő, a gyógyszertár, a vegyesbolt pedig sokszor más településre kell átmenni.

Továbbra is közösségi célokat fognak szolgálni, és arra is fény derült, hogy a felzárkóztatás keretében térítésmentesen lehet kölcsönözni a közlekedési eszközöket a Jelenlét Pontokon, vagy bizonyos esetekben, ha például mindennapos munkába járáshoz van rá szükség, jelképes bérleti díjért tartós használatba venni. Soron kívül Milliárdos fejlesztéseket hajthat végre az Országos Kórházi Főigazgatóság

„2000 darab, elsőszériás MOL Bubi kerékpárt adományoztunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. Az ikonikus zöld biciklik másodvirágzásukat élik az ország legelesettebb falvaiban, ahol ritkán jár tömegközlekedés, az olyan alapellátásokért mint a posta, az orvosi rendelő, a gyógyszertár, a vegyesbolt pedig sokszor más településre kell átmenni.” – írta a posztjában Karácsony a Facebook oldalán.

„A kerékpárok továbbra is közösségi célokat szolgálnak. A felzárkózást segítő program keretében térítésmentesen lehet kölcsönözni a bicikliket a Jelenlét Pontokon, vagy bizonyos esetekben, ha például mindennapos munkába járáshoz van rá szükség, jelképes bérleti díjért tartós használatba venni.”

Lezuhant egy F-16-os vadászgép Új-Mexikóban

Vizsgálat indult a baleset okának megállapítására.