Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

A 1Password felhasználói hamarosan jelszó nélkül jelentkezhetnek be

Már nyártól kezdődően elérhető lesz a felhasználók számára, hogy a jelszó nélküli bejelentkezést válasszák.

...svg content...Fotó: 1Password
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Engadget beszámolója szerint a 1Password nyártól átvált a biztonsági kulcsokra a jelszavak helyett, így a felhasználók számára elérhetővé válik a jelszó nélküli bejelentkezés. E lépés a Google és az Apple által tavaly bejelentett tendenciát követi.

A biztonsági kulcsok helyettesíthetik a jelszavakat azáltal, hogy egyedi, helyben, az eszközön tárolt digitális kulcsokat biztosítanak: ezek jóval kevésbé érzékenyek az adatlopásra, azon esetekben, amikor adatvédelmi incidens vagy adathalász kísérlet történik. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Ráadásul integrálhatók a készülék biometrikus azonosításával is, beleértve az ujjlenyomatot és az arcfelismerést is. A vállalat egy blogbejegyzésben részletezte nyári terveit:

„A 1Passwordbe való bejelentkezéshez és az adatok biztonságos eléréséhez mindig csak egyetlen kulcsra lesz szükséged. A felhasználó által létrehozott jelszavakkal ellentétben a biztonsági kulcsok alapértelmezetten erősek és egyediek. Az eszközökön generálódnak és tárolódnak, és soha nem kerülnek megosztásra a felhőszolgáltatásunkkal.”

Közlésük szerint a rendszer az adathalászattal szemben is ellenálló, biometrikus és hardver szintű biztonsággal védett, valamint hordozható az összes eszköz és a platform között.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.