Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

Újabb hatalmas befektetés mellett döntött a BMW

A bajor gyártó egyre nagyobb energiákat és pénzösszegeket fektet az elektromos autók gyártásába.

Fotó: BMW
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

A Debrecenben elektromosautó-gyárat építő német nagyvállalat ezúttal Mexikóban hajt végre egy 800 millió euró értékű beruházást.

A német autóipari óriás 800 millió eurót fektet be a közép-mexikói San Luis Potosí államban, hogy nagyfeszültségű akkumulátorokat és teljesen elektromos modelleket gyártson. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A cég tájékoztatása szerint a helyi üzem bővítése 1000 új munkahelyet teremt majd, és a vállalat legújabb előretörését jelenti az elektromos járművek világában. A BMW célja, hogy 2030-ra eladásainak több mint fele teljes egészében ilyen típusú modellekből álljon.

A beruházásból több mint 500 millió eurót kifejezetten egy akkumulátor-összeszerelő üzem építésére fordítanak majd a gyártó meglévő gyárterületén. A fennmaradó 300 millió eurót a karosszériaüzem átalakítására és bővítésére, valamint egy új, az akkumulátorcsomagok beépítésére szolgáló szerelősor építésére fordítják – közölte a vállalat.

Az információ az elmúlt hónapokban a BMW több más, közelmúltban végrehajtott gyárbővítése után érkezett. A vállalat korábban bejelentette, hogy az Egyesült Államokban 1,7 milliárd dollárt, Magyarországon pedig 2 milliárd eurót fektet gyárépítésbe.