Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,971 $

Az USA 200 százalékos adót vetne ki az orosz alumíniumra

Sajtóértesülések szerint az Egyesült Államok így próbálna nyomást gyakorolni Oroszországra, miután az orosz-ukrán háború közel egy éve tart.

Fotó: Unsplash/Ricardo Gomez Angel
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Az Egyesült Államok 200 százalékos vámot tervez kivetni az orosz alumíniumra még a héten, hogy ezzel is nyomást gyakoroljon Oroszországra az Ukrajna elleni invázió első évfordulójának közeledtével – közölte a Bloomberg hétfőn, név nélkül nyilatkozó illetékesekre hivatkozva.

A drasztikus vámemelés gyakorlatilag ellehetetleníti az orosz alumíniumexportot az Egyesült Államokba. A lépést hónapok óta készítik elő – mondták a források. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

Oroszország a világ második legnagyobb alumíniumtermelője, és az orosz alumínium hagyományosan az amerikai import mintegy 10 százalékát teszi ki.

(MTI)

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.