Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,07 Ft
Euró
388,91 Ft
Font
452,31 Ft
Bitcoin
63,645 $

Már több mint kétmilliárd aktív Apple-eszköz van a világon

Az Apple nyilvánosságra hozta negyedik negyedéves pénzügyi eredményeit, amelyből kiderült, hogy immár több mint kétmilliárd aktív Apple-eszköz van használatban a világon.

Fotó: Unsplash
Smart

Szabó Kata

Szerkesztő

Az aktív Apple-eszközök számának növekedése meglehetősen gyors ütemet mutat, ugyanis a 1,5 milliárdos eszközhatárt 2020-ban lépték át, majd egy évvel később már 1.8 milliárdról szóltak a hírek, míg mostanra már a 2 milliárdos határt is elérték.

A negyedik negyedévi adatok összességében nézve azonban vegyes képet festettek a vállalat teljesítményéről, ugyanis az Apple iPhone-eladásai ugyan csökkentek, az iPadek népszerűsége viszont nőtt. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A Mac-ek, valamint a fejhallgatók és az okosórák eladásai is visszaestek, ám a szolgáltatási oldalon enyhe növekedés volt tapasztalható, ami ellensúlyozta a veszteségeket.

Összességében azonban a befektetők csalódottságot éreztek a beszámoló után, mivel az Apple elmaradt az elemzők által reálisnak tartott eredményektől.