Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Farmerek befogtak egy „fura macskát”, amiről kiderült, hogy valójában egy szervál

A Missouri államban élő farmerek furcsállták az állat küllemét, de úgy voltak vele, hogy biztos csak egy „fura macska”. Egy afrikai szervál volt.

Fotó: Unsplash/Dušan veverkolog
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy Afrikában őshonos vadmacskát találtak és mentettek ki egy élvefogó csapdából Missouri államban, miután egy farmer küldött egy e-mailt egy nagymacskák gondozására szakosodott vadvédelmi központnak, miszerint talált egy fura macskát.

Az arkansasi Eureka Springsben található Turpentine Creek Wildlife Refuge válaszolt a megkeresésre, és kimentették a csapdából az egzotikus állatot. Egy sajtóközleményben pedig elárulták, hogy a helyiek már fél éve látták az állatot a környéken, csak épp azt nem tudták, hogy nem egy megtermett macska. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Az Arkansas állambeli Turpentine Creek Wildlife Refuge tisztviselői szerint „gyakori, hogy magántulajdonosok nem őshonos környezetbe engednek szabadon egzotikus állatokat”, ami igen komoly probléma: egyrészt nem tesz jót az állatnak, másrészt pedig a gazdáknak és állataiknak sem, hiszen a vadállatok könnyedén leölhetik a haszonállatokat, ezzel komoly károkat okozva.

A Turpentine Creek Wildlife Refuge egy ötperces videóban dokumentálta a szervál kiszabadítását, melyben az elnök, Tanya Smith megosztotta, a szervál „jó egészségnek” örvend, és az Arkansas állambeli Turpentine Creek Wildlife Refuge ideiglenes karanténállomásán fogják elhelyezni.

A vadvédelmi menedékhely egyébként számos nagymacskafajnak ad otthont, köztük tigriseknek, oroszlánoknak, pumáknak, szerváloknak, hiúzoknak, leopárdoknak, egy jaguárnak és különböző nagymacska-keverékeknek; de elkülönítve akadnak még hiénák és medvék is náluk.

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Testvére helyett akart motoros vizsgát tenni, és ez még mind semmi

Rendőrségi ügy lett belőle, miután úgy döntött, a testvére helyett megy motoros vizsgára, de hamar lebuktak.

Súlyos baleset történt Baján, vonat elé hajtott egy kamion

Ezúttal egy kamionos okozott komoly fennakadást, amikor vonat elé hajtott, mely mintegy 200 méterre állt meg a vasúti átjárótól, de nem siklott ki.