Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Gyurcsány Ferenc a leggazdagabb politikus a parlamentben

A megjelent vagyonnyilatkozatok alapján Gyurcsány Ferenc továbbra is nagyon tehetősnek mondhatja magát.

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője (k) napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A volt miniszterelnök eddig sem panaszkodhatott, a leggazdagabb politikusok között szerepelt a vagyonnyilatkozatok alapján. Jelenleg pedig a leggazdagabb, miközben százmilliós tételek szerepelnek a vagyonbevallásában.

Az országgyűlési képviselőknek január végéig volt idejük leadniuk a vagyonnyilatkozataikat. Ezt meg is tették, ahogyan a köztársasági elnök és a kormánytagok is, miközben az Országgyűlés oldalán az adatok publikusak.

A Blikk azt írja, hogy a legfrissebb adatok szerint Gyurcsány Ferenc értékpapírban 461 millió forintot birtokol, ami a májusi adatok szerint még 587 millió volt. Emellett tulajdonosa egy pápai lakásnak, illetve 50%-ban egy kötcsei családi ingatlannak.

A Demokratikus Koalíció elnöke a vagyonnyilatkozatában megjelölt 631,7 millió forintot lakásvásárlás foglaló és előlegként, valamint kölcsön is adott magánszemélynek 13 millió forintot – írja a Blikk a cikkében.

Emellett 293 millió forint értékpapír fedezetű hitelt, illetve a tartozásoknál 58,9 millió forint bankhitelt tüntetett fel. Gyurcsány az Altus Portfólió Kft. tulajdonosa is, melyből havi bruttó 1-5 millió forint összeg jut neki.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.