Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Az Exxon 6,3 millió dollárt keresett óránként 2022-ben

Az Exxon rekordbevétellel zárta a tavalyi évet, ezzel pedig egy történelmi rekord is megdőlt a nyugati olajiparban.

Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Guardian jelentése szerint a vállalat tavaly közel 6,3 millió dollárt keresett óránként (!), ezzel pedig megdöntötték a csúcsot a nyugati olajiparban. Az Exxon Mobil 2022-ben 56 milliárd dolláros (!) nyereséget könyvelhetett el, ezzel pedig nemcsak a vállalati rekordot, de a teljes nyugati olajipar történelmi rekordját is megdöntötte.

Az olajipari vállalatok az Exxonhoz hasonlóan várhatóan szintén megdöntik saját éves rekordjaikat, hiszen az árak az egekben, a kereslet pedig egyre csak növekszik, ami összességében mintegy 200 milliárd dollár környékére emeli majd bevételüket. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Látva ezeket a horribilis összegeket, masszív kritikák érik az olajipart, s egyre több országban szólítják fel a kormányokat arra, hogy vessenek ki adót ezekre a döbbenetes nyereségekre.

Az Exxon 2022-es eredményei messze meghaladták a 2008-as rekordot jelentő 45,2 milliárd dolláros nettó nyereséget is, amikor az olaj hordónkénti 142 dolláron állt, mely mintegy 30 százalékkal magasabb a 2022-es éves átlagnál.

Kathryn Mikells, az Exxon pénzügyi igazgatója a hihetetlen pénzügyi eredmények kapcsán úgy fogalmazott:

„Az összbevétel és a pénzforgalom elég jelentősen nőtt az előző évhez képest. Ez tehát valóban az erős piacok, az erős átmenő teljesítmény, az erős termelés és az igazán jó költségkontroll kombinációjának köszönhető.”

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.