Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,777 $

Hatalmas púpos bálnát mosott partra a víz az Egyesült Államokban (videó)

A látottakon még a helyi hatóságok is meghökkentek, a szerencsétlenül járt állat elpusztult.

MTI/EPA/JUSTIN LANE
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Rengetegen voltak kíváncsiak a púpos bálna tetemére Long Island közelében, ahol az óceán partra vetette a csaknem tízméteres állatot. Hosszú évek óta nem láttak New York közelében ekkora bálnát.

A hatóságok járművekkel vonultak fel arra a területre, ahol az elpusztult bálna partot ért. Azon vannak, hogy némiképp feljebb vontassák a tetemet, nehogy a dagály visszamossa a vízbe. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Az állaton boncolást végeznek el, hogy kiderüljön, mi okozta a halálát – számolt be róla a CNN. A púpos, vagy másnéven hosszúszárnyú bálna fajának legnagyobbja, hossza akár a 15-16 métert is elérheti, tömege pedig meghaladhatja a 40 tonnát.

Az Atlanti-óceán partjainál egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló esetek, az elmúlt két hónapban ez már a tizedik bálna volt, melyet partra mosott a víz.

Ennyivel drágább jelenleg az üzemanyag Magyarországon a régiós átlagnál

Még mindig szemmel látható a különbség.

Az Arsenal újabb nyomás alá helyezheti a Manchester Cityt, élőben adja a tv

Az Arsenal és a Manchester City is pályára lép szombaton az angol bajnokságban, és lehetséges, a Liverpoolnak már nincs reális esélye a címre.