Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,52 Ft
Euró
388,69 Ft
Font
453,43 Ft
Bitcoin
61,542 $

OTSZ elnöke: elenyészően kevés taxis vesz részt a drogterjesztésben

Elmondása szerint néhány vállalkozás extra haszonszerzésre is kapható, emellett a „mezítlábas” taxisok körében sokkal inkább előfordul, hogy illegális tevékenységgel foglalkoznak.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke szerint elenyészően kevés taxis vesz részt a drogterjesztésben, s az engedéllyel rendelkező 7500 taxis közül nagyjából 10%-ra becsüli az illegális „szolgáltatók” arányát hazánkban.

Állítása szerint azok a taxisok, akik engedéllyel, legalizált formában végzik a taxiszolgáltatást Magyarországon, tisztességes és jogkövető módon dolgoznak, ám vannak olyan vállalkozások, amelyek némi extra haszonszerzésre is kaphatók. Soron kívül Lehúzta a vécén újszülött gyermekét egy 15 éves lány, vádat emeltek ellene

Ők bérbe adnak olyanoknak, akik nem jogosultak a taxit vezetni, ilyenkor előfordulhat, hogy törvénytelen cselekmények elkövetésére használják a járműveket, emellett az ún. „mezítlábas” – egyik társasághoz sem tartozó – taxisok között sokkal inkább előfordul drogterjesztés.

Az áltaxisok könnyen felismerhetők

A Magyar Nemzet a bulinegyedben dolgozó taxisok körében is érdeklődött a téma kapcsán, s egy Klauzál téren parkoló sofőr elmondta, látott már „furcsa alakokat” egy autóban, akik virágnyelven kínáltak drogot a külföldieknek, de az utcai leszólítás gyakoribb.

Majd hozzátette, az áltaxisok könnyen felismerhetők, mert igénytelen, kopott festésű, időnként fehér rendszámú „taxisárga” színű autókból kínálják a portékát, ami sok esetben nem valódi drog, hanem sütőpor vagy valami hasonló, ártalmatlan anyag, s ez az Akácfa utcában fordul elő inkább.

Más források szerint a Király utca és a Gozsdu-udvar környéke, valamint a pályaudvarok és sportrendezvények közelében látni legtöbbször engedély nélkül működő taxisokat, akik azzal kelthetnek gyanút, hogy nem lehet náluk kártyával fizetni.

Kína útjára indította a Csang'e-6 szondát a Hold sötét oldalának tanulmányozására

A cél, hogy felfedezzék a Hold sötét oldalát.