Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,36 Ft
Euró
391,13 Ft
Font
458,33 Ft
Bitcoin
63,722 $

Rossz hír, több helyen is 20-30 százalékkal többe kerülhet a menza

A Közszöv elnöke hozzátette, nem mindenhol várható áremelkedés, hiszen ahány település, annyiféle rendszer van.

Fotó: Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésről tartott sajtótájékoztatója után Budapesten a Harmat Általános Iskola menzáján 2017. december 19-én. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Átlagosan 30%-kal drágult az iskolai menza szeptemberben, ám az elszálló élelmiszer- és energiaárak miatt a közétkeztető cégek kiadásai is egyre magasabbak, vagyis nagy rá az esély, hogy több településen is emelkedik az iskolai ebéd ára.

Zoltai Anna, a Közszöv elnöke hozzátette, nem mindenhol várható árnövekedés, hiszen ahány település, annyiféle rendszer van: sok helyen át tudják vállalni az önkormányzatok a plusz anyagi terhet, vagy csak minimálisan emelik az árakat. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Az Eduline szerint a békéscsabai iskolák még decemberben értesítették a szülőket arról, hogy 30%-kal emelkednek a térítési díjak januártól, emellett a hódmezővásárhelyi bölcsődékben, óvódákban, iskolákban és kollégiumokban is 30%-kal drágul a menza díja.

A delmagyar.hu pedig arról írt, miszerint az általános iskolások 11,5, a középiskolások 14,5, az óvodások, a bölcsődések 71 százaléka ingyen étkezik, s ezt főként állami, illetve önkormányzati forrásból finanszírozzák.

Továbbá 20%-os emelés lesz Nagykanizsán is, így februártól 724 forintba fog kerülni egy középiskolás ebédje, ám a Bajai TV szerint náluk majdnem 60%-kal kerül többe a menza, s ez alól csak a rászorulók képeznek kivételt, számukra továbbra is ingyenes a menzamenü.