Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,920 $

Áramütést okozhatnak a népszerű webshopokról rendelt ágymelegítők

Egy fogyasztóvédelmi csoport több ágymelegítőt is kipróbált, riasztóak a tapasztalatok.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A megélhetési válság miatt a melegítős takarók népszerűsége óriási mértékben megnőtt, mivel a lakosság továbbra is igyekszik spórolni a fűtésen. A „Which?” nevű csoport éppen emiatt összesen 11 ágymelegítőt rendelt tesztelés céljából, többek között az AliExpress-ről, a Wish-ről, az Amazonról, valamint az eBay-ről. 9 termékről azonban úgy vélték, hogy nem szabadna azokat árusítani.

A brit fogyasztóvédelmi csoport problémákat állapított meg a termékek gyártásával, csomagolásával, jelöléseivel és használati utasításával kapcsolatban. A biztonsági aggályok mellett a termékek hatékonyságával is gondok akadtak. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Egyes ágymelegítőknél ráadásul olyan elektromos vezetékeket találtak, amelyek könnyen kihúzhatók, másoknál pedig hiányoztak a megfelelő biztonsági szabvány szerinti jelölések – számolt be róla a BBC.

Sue Davies, a „Which?” fogyasztóvédelmi politikáért felelős vezetője szerint az ilyen termékek veszélyeztethetik az emberek biztonságát. A múlt héten Ian Mearns, Gateshead munkáspárti parlamenti képviselője törvényjavaslatot nyújtott be, hogy szigorúbb szabályozásokat vezessenek be az online értékesítés területén.

A vizsgálat már csak emiatt sem volt hiábavaló, ráadásul az érintett termékek azóta már az említett online webshopok választékából is eltűntek, melyek megerősítették, hogy komolyan veszik a biztonsági kérdéseket.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.

Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Vitézy Dávid sem elégedett a köztisztasággal Budapesten, többek között erre is van megoldása, mert amit Karácsony Gergelytől lát, az több mint kevés.