Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,558 $

Katonai létesítményt ért dróntámadás Irán egyik legnagyobb városában

Az iráni védelmi minisztérium sikertelennek nyilvánította a támadásokat.

MTI/EPA/IRANIAN ARMY
Közel-Kelet

Bense Róbert

Szerkesztő

Hangos robbanásokat jelentettek vasárnap Iszfahán városából. A védelmi minisztérium szerint három drónnal támadták meg az egyik helyi katonai telephelyet – számolt be róla az Al Jazeera.

Az állami hírügynökség által közzétett információk alapján az egyik drónt a légvédelem szedte le, másik kettő pedig a védelmi csapdák miatt nem ért célba. A támadás kisebb épületkárokat okozott, emberéletet azonban nem követelt. Soron kívül Orbán Viktor szerint Karácsony majdnem megakadályozta az érkezését

Az elmúlt években több robbanás és tűz is történt iráni katonai, nukleáris és ipari létesítmények környékén. A minisztérium azt azonban egyelőre még nem közölte, hogy kit gyanúsítanak a vasárnapi támadás végrehajtásával.

Tavaly júliusban ugyanakkor Irán közölte, hogy letartóztatott egy Izraelnek dolgozó kurd harcosokból álló szabotázscsoportot, amely egy védelmi ipari központ felrobbantását tervezte a fővárosban.

Az iszfaháni dróntámadást megelőzően az iráni állami televízió beszámolói alapján tűz ütött ki egy olajfinomítóban az északnyugati Tabriz városához közeli ipari övezetben, azt azonban nem tudni, hogy a két esetnek közük van-e egymáshoz.

Végjátékos büntetővel bukta el a győzelmet a Manchester United az Old Traffordon

A Manchester United ismét saját magát hozta nehéz helyzetbe, most a Burnley ellen az Old Traffordon.