Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,037 $

Így készül a szívószálmentes jövőre a McDonald’s

Több étteremben is megkezdte az új pohárfedelek tesztelését a McDonald’s.

...svg content...Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Nem egyik napról a másikra tervezik kivezetni az amerikai éttermeikből a szívószálakat, akár több éves procedúra is lehet, mire a környezetbarát törekvést meghonosítják a McDonald’s-ban.

Az új – ugyancsak műanyag – fedelek visszahúzható füleket kapnak, ezzel is megakadályozva az italok kifröccsenését. A megoldás hasonló a Starbucksnál három éve bevezetett „sippy cup” fedőhöz – írja a CNN. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Egy sor hasonló terve van a McDonald’s-nak

„Ezek a fedelek segítenek optimalizálni a csomagolásainkat és kiküszöbölni a kisméretű műanyagok használatát” – közölte a vállalat szóvivője, utalva ezzel a mikroműanyagok környezetre gyakorolt veszélyeire.

„Ez csak egyetlen példa azon megoldások közül, amelyeket a hulladékok csökkentése miatt tervezünk bevezetni” – tette hozzá. Mindazonáltal a tervek szerint a vásárlók továbbra is kérhetnek majd szívószálat.

A McDonald’s még 2018-ban döntött arról, hogy 2030-ra 36%-kal csökkenti irodáinak és éttermeinek üvegházhatású gázkibocsátását. Az üzletlánc 2021-ben a műanyag Happy Meal játékok egy részét 3D-s, papír alapú játékokra cserélte, amelyeket a vásárlók maguk állíthatnak össze.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.