Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Ferenc pápa a Twitteren is megemlékezett a holokauszt áldozatairól

Ferenc pápa tweetjében úgy fogalmazott, „nem létezhet testvériség a holokauszt borzalmát tápláló gyűlölet és erőszak gyökereinek kiirtása nélkül”.

Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ferenc pápa a Twitteren emlékezett meg az áldozatokról a Holokauszt-emléknap alkalmából. A katolikus egyházfő tweetjében úgy fogalmazott:

„Több millió zsidó és más vallású ember megsemmisítésének emlékét nem lehet elfelejteni, sem tagadni. Nem létezhet testvériség a holokauszt borzalmát tápláló gyűlölet és erőszak gyökereinek kiirtása nélkül.” Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az MTI közlése szerint Ferenc pápa szerdán személyesen is elmondta a fenti mondatokat, amikor Vatikánvárosban tartott általános meghallgatást. Az audiencia után a pápa egy levelet is küldött Edith Bruck írónőnek, egy magyar származású, Rómában élő holokauszttúlélőnek.

A pápa az utóbbi két évben a Holokauszt-emléknap alkalmából találkozott az írónővel, a nyilvánosságra hozott levélben pedig Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy Edith Bruck szenvedése ellenére az élet szépségét, a méltóságot, a testvériséget, a vallások közötti párbeszédet hirdeti.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.