Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

108 éve nem volt ilyen csapadékos a január Magyarországon

Számos ciklon robogott át hazánk felett az elmúlt hetekben, melyek bőséges csapadékkal szolgáltak.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint arról az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán beszámolt, a „ciklondömping” eredménye olyan jelentős csapadékmennyiség volt, amit 108 éve nem mértek az országban.

Mint írták, országosan jó néhány területen meghaladta 33 milliméteres januári átlag háromszorosát is a lehullott csapadékmennyiség, így még az Országos Meteorológiai Szolgálat által használt színskálán is módosítani kellett. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Január 23-ig az országos átlagot nézve a mostani hónap a második helyen áll, ennél több csapadék csupán 1915-ben hullott Magyarországon, azonban a következő napokban már szárazabb idő várható.

Budapesten még ennél is régebben, 1886 januárjában esett a mostaninál pár tized milliméterrel több csapadék (115,6 mm), de 100 mm fölötti mennyiség is 118 éve esett utoljára. Összehasonlításképp: tavaly januárban alig 2,9 mm esett a fővárosban.

Dietetikus mondta el, miért ne várjunk csodát a „fogyiporoktól” és trenddiétáktól

Mint mondta, a tényleges, hosszú távon tartható egészséges életmódhoz egy komoly és átgondolt elhatározás az első lépés, utána jön a többi.