Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Levelet írtak Orbán Viktornak a taxisok, határozott álláspontjuk van

Elmondásuk szerint az elmúlt időszakban törekvések látszanak arra, hogy a fix tarifát szabad vagy részben szabad piaci ár váltsa fel, ám ők ezt egyértelműen elutasítják.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hazai személytaxis ágazat túlnyomó részét tömörítő érdekképviseletek és gazdasági szereplők levélben fordultak Orbán Viktorhoz, s a dokumentumot több miniszter is kézhez kapta, köztük Rogán Antal, Nagy Márton és Gulyás Gergely.

A taxisok ebben arra kérik a miniszterelnököt: a kormány támogassa az ágazatot abban, hogy a budapesti taxiközlekedésben az árak megállapításáról szóló törvényben meghatározott hatósági ár megmaradjon – számolt be a Világgazdaság. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Mindet azzal indokolják, hogy a szabályozás 2013-as bevezetése óta számos téren jótékony hatást fejtett ki, ezért a taxisok ehhez folyamatosan és határozottan ragaszkodnak, és ezt minden lehetséges fórumon a legnagyobb egyértelműséggel ki is fejezik.

Ám úgy vélik, a szabályozás mégis veszélybe került, legalábbis az elmúlt időszakban törekvések látszanak arra, hogy a fix tarifát szabad vagy részben szabad piaci árral váltsák fel, „ez pedig semmivé tenné mindazt az előrehaladást, amelyet a személytaxis ágazat az elmúlt tíz évben elért”.

Ezért a taxisok (többek között a Főtaxi, a Best Taxi és a Debrecen City Taxi) arra kérik Orbán Viktort és a minisztereket, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel támogassák törekvéseiket a jelenlegi rögzített hatósági ár megvédésére.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.