Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,52 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,62 Ft
Bitcoin
59,341 $

The Last of Us: az alkotók tudományos inspirációjukat osztották meg a mutánsokról

A nagy sikerű The Last of Us sorozatadaptációjának második része is debütált, az alkotók pedig megosztották a mutánsok valódi tudományos inspirációját.

Fotó: Naughty Dog/Hyoung Taek Nam
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

A The Last of Us társalkotója, Neil Druckmann és a sorozat showrunnerje, Craig Mazin nemrég felfedték a sorozat kémiailag összekapcsolódó Cordyceps-mutánsok mögötti valódi tudományos inspirációt. Mint ismert, az HBO új sorozata, a The Last of Us a Naughty Dog 2013-as, nagy sikerű akció-kalandjáték-sorozatának adaptációja.

A The Last of Us mindkét változata a posztapokaliptikus Egyesült Államokban játszódik, ahol egy járvány pusztítja az emberiséget: a járvány 2003-ban kezdődött, miután a Cordyceps gomba egy mutálódott törzse mutánsokká változtatta áldozatait. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Miután az emberiség nagy részét kiirtották, a civilizáció összeomlik, a megmaradt túlélők pedig kénytelenek alkalmazkodni egy új világhoz. A The Last of Us második epizódját követően Druckmann és Mazin az HBO Max The Last of Us – Inside the Episode YouTube-sorozatában az alkotás megírásának és gyártásának több részletét is felfedték.

Amikor a páros a Cordyceps-fertőzés áldozatainak közös kémiai kapcsolatáról elmélkedett, Druckmann elmagyarázta, hogy az ötlet, hogy a fertőzöttek egy valódi gombához hasonló „kötelékben” éljenek, egy előre meghatározott koncepció kiegészítése volt. A showrunner ezután kijelentette, hogy a Wood Wide Webből merített ihletet.

Mi az a Wood Wide Web?

A Wood Wide Web, vagyis mikorrhiza a gombák és a növények között kialakult szimbiózis (mutualizmus) egyik formája: a gombából kiinduló gombafonalak behálózzák a gazdanövény gyökereit, a kétféle élőlény pedig kölcsönösen segíti egymás tápanyaghoz jutását.

Druckmann ennek kapcsán megosztotta:

„Craignek volt ez az ötlete, amit imádtam, ami pont olyan, mint ahogy a gombák működnek, néha olyanok, mint a legnagyobb organizmusok, amik az erdőben lehetnek. Egyetlen organizmus, ami képes kommunikálni a különböző részeivel. Ha megérintesz egy indát itt, egy mérfölddel arrébb, akkor felébreszthetsz egy hordányi fertőzöttet, ott, akik most utánad jönnének.”

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.