Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Életmentés egy budapesti étteremben: félrenyelt egy vendég, a pincérek léptek közbe

A Heimlich-fogás sem segített, a beteg légzése leállt. A gyors segítség mentette meg az életét.

Fotó: Unsplash | Illusztráció
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

„Tegnap egy fővárosi étteremben ebédelt családjával az a 75 év körüli nő, aki félrenyelt, majd összeesett. Az étterem dolgozói azonnal segítségére siettek és egyikük mentőt hívott.”

„A mentésirányító instrukcióit követve háti ütéseket és Heimlich-műfogást alkalmaztak, ez azonban nem vezetett sikerre és a beteg légzése teljesen leállt” – írta közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

„A bátor bejelentők rögtön megkezdték az asszony újraélesztését, amit perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytattak.”

„Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!”

Hasonló esetről számolt be októberben az Országos Mentőszolgálat. Akkor egy budaörsi étteremben lett rosszul egy 40 év körüli nő, akinek a barátnője és az étterem dolgozói siettek a segítségére. A hölgyet végül stabil állapotban szállították kórházba.