Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,61 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,80 Ft
Bitcoin
63,996 $

Tizenegy ember, köztük két gyermek vesztette életét egy thaiföldi autóbalesetben

A 12 főt szállító furgon az északkeleti Amnat Charoen tartományából tartott Bankok felé, amikor hirtelen letért az autópályáról.

Fotó: Emberek imádkoznak egy buddhista templomban a holdújév ünnepe alkalmából Bangkok kínai negyedében 2023. január 22-én. A kínai holdnaptár szerint január 22-én köszönt be az új év, amely az állatövek szerint jelölt 12 esztendő közül a nyúl éve lesz. A kínai újév, a holdújév a világ népességének több mint egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe. Kínában, Dél-Koreában és Kelet-Ázsia több más országában is megünneplik. MTI/EPA/Diego Azubel
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi rendőrség hétfői jelentéséből kiderül, miszerint tizenegy ember, köztük két gyermek égett halálra egy autóbaleset következtében, amely szombat este történt Thaiföldön, a holdújévi ünnepségek idején.

Yingyos Poldej rendőr ezredes az AFP-nek tett nyilatkozatában elmondta, hogy a 12 főt szállító furgon az északkeleti Amnat Charoen tartományából tartott Bankok felé, amikor hirtelen letért az autópályáról, Nakhon Ratchasima tartományában. Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

Állítása szerint a jármű nem sokkal később lángra kapott, az egyik utas pedig sikeresen kijutott az ablakon keresztül, a többiek viszont csapdába estek, emiatt sajnálatos módon életüket vesztették a tűzben.

Gyakoriak a közúti balesetek

A túlélő, Thanachit Kingkaew, egy 20 éves diák elmondta, hogy a baleset megtörténtekor épp aludt, és akkor riadt fel, amikor meghallotta az egyik utastársa sikoltozását – derül ki a Channel News Asia beszámolójából.

„Felébredtem, és a következő dolog, amire emlékszem, hogy a furgon fejjel lefelé állt. Fogalmam sem volt, mi történhetett, de ekkor a tűz elkezdett terjedni, ezért rugdosni kezdtem az ablakokat. Nem sokkal azután, hogy kijutottam, a furgon felrobbant”

– osztotta meg megrendülten.

A rendőr ezredes hozzátette, jelenleg is vizsgálják az ügyet, ám a közúti balesetek gyakorinak számítanak az országban, különösen akkor, amikor számtalan ember érkezik valamely népszerű eseményre, mint például a holdújévi ünnepségekre.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.