Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Két támadásban 18 ember vesztette életét Burkina Fasóban

Pénteken biztonsági források számoltak be arról, hogy Burkina Fasóban két támadás is történt, melyek következtében legkevesebb 18 ember életét vesztette.

Fotó: MTI/EPA/Legnan Koula
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera meg nem nevezett biztonsági forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy két támadásban legkevesebb 18 ember, köztük 16, a hadsereget támogató polgárőr vesztette életét Burkina Fasóban.

A lázadók legújabb támadásaikat csütörtökön, az ország északi és északnyugati részén követték el, s kifejezetten a hadsereget támogató civil csapatokat vették célba. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Burkina Faso immáron nyolcadik éve küzd az al-Kaidához és az ISIS-hez köthető lázadó fegyveresekkel, a szűnni nem akaró erőszak nyomán pedig több tízezer ember vesztette életét az országban.

A biztonsági erők egyik tisztviselője megosztotta, a csütörtöki első támadás során a lázadó fegyveresek a Haza Védelméért Önkéntesek elnevezésű előőrsöt vették célba Rakoegtengában, az északi Bam tartomány egyik városában, melynek következtében hat polgárőr és egy nő vesztette életét.

A második támadás szintén csütörtökön történt, az északnyugati Nayala tartományban, melynek következtében 10 polgárőr és egy további áldozat vesztette életét, amikor a fegyveres lázadók rajtaütést hajtottak végre konvojuk ellen.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.