Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,804 $

Japán a szezonális influenza kategóriájába sorolná vissza a koronavírust

A japán kormány azt fontolgatja, hogy a koronavírus-járványt leminősíti a szezonális influenzával azonos szintre.

Fotó: MTI/EPA/WU HAO
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint Kisida Fumio japán miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy Japán fontolóra veszi, hogy a koronavírust idén tavasszal a szezonális influenzával azonos kategóriába sorolja vissza.

A miniszterelnök megosztotta továbbá, hogy arra utasította az egészségügyi minisztérium tisztviselőit, hogy vitassák meg a kérdést, míg a kormány felülvizsgálja a maszkviselésre, illetve az egyéb járványügyi intézkedésekre vonatkozó szabályokat. Soron kívül Elő a szelvényeket, kihúzták a Hatoslottó e heti nyerőszámait

Kisida rámutatott, a „koronavírussal való együttélés” elérése a kormány egyik legfőbb célja, ezen erőfeszítéseinek előmozdítására pedig szakaszosan tervezik eltörölni a korábban meghozott járványügyi intézkedéseket. Noha Japánban jelentősen csökkent a napi új fertőzések száma, még mindig átlagosan napi 100 ezer új fertőzöttet jegyeznek.

A japán egészségügyi minisztérium szerint a koronavírus-járvány jelenleg a 2-es kategóriába van sorolva az országban, mely a tuberkulózissal és a madárinfluenzával azonos státuszú. A kormány pedig most annak kapcsán tárgyal, hogy a koronavírust leminősítsék az 5-ös kategóriába, a legalacsonyabb osztályba, melybe a szezonális influenza is tartozik.

Uniós állampolgárok is indulhatnak az önkormányzati választáson

Nem csak magyar állampolgárok indulhatnak jelöltként a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.

Haaland gólja döntött, a Manchester City 1 pontra van az éllovas Arsenaltól

A Manchester City úgy van 1 pontra a listavezető Arsenaltól, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, de az elmaradt mérkőzését hoznia kell.

Már csak 6 pontra van az Újpest az NB1-es kiesőhelytől

Az Újpest nem nyugodhat meg, köszönhetően a rendkívül rossz sorozatának, és annak, hogy a Kisvárda egy ideig nem talált legyőzőre.