Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,02 Ft
Euró
392,68 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
64,007 $

Belügyminiszteri elismerést kaptak az újbudai halálos incidensben megsérült rendőrök

Pintér Sándor belügyminiszter elismerésben részesítette az újbudai halálos incidensben megsérült két rendőrt.

Fotó: MTI/Mátyus Tamás
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Infostart az Országos Rendőr-főkapitányság közlése nyomán számolt be arról, hogy kiemelkedő tevékenységéért belügyminiszteri elismerést kapott a halálos kimenetelű újbudai incidensben megsérült két rendőr.

A tragikus kimenetelű rendőri intézkedés során az egyik rendőr a bal combján, míg egy másik a mellkasának jobb oldalán szenvedett szúrt sérüléseket. Kórházi tartózkodásuk ideje alatt feletteseik is meglátogatták őket. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, továbbá soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki az elhunyt Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert.

Az Országos Rendőr-főkapitányság pedig arról tájékoztatott, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a halálos kimenetelű incidens során tanúsított kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül jutalomban részesítette Kállai László főtörzszászlóst, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi rendőrkapitányságának körzeti megbízottját, valamint Dobos László törzszászlóst, szolgálatirányító parancsnokot.

Az elismeréseket az országos és a budapesti rendőrfőkapitány jelenlétében Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár adta át az érintetteknek.