Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,62 Ft
Euró
390,81 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
60,290 $

A magyar popzene hőskoráról nyílt kiállítás a Magyar Zene Házában

„Nekünk írták a dalt!” címmel nyílt meg a tárlat január 19-én.

Budapest, 2023. január 19. A „Nekünk írták a dalt!” A magyar populáris zene hõskora és társadalmi hatásai 1957-tõl a rendszerváltozásig címû kiállítás a Magyar Zene Házában a megnyitó napján, 2023. január 19-én. Az intézmény elsõ idõszaki kiállítása nyolc egymáshoz kapcsolódó témakörben mutatja be a korszak zenéjét és társadalmi hátterét, 200 elõadóját és 39 dalát, a hatvanas-nyolcvanas évek klubjait, kulturális intézményeit, zenei technológiáját és zenekarainak rajongóit. A tárlat október 29-ig látható a térszint alatti idõszaki kiállítótérben. MTI/Balogh Zoltán
Kult

Bense Róbert

Szerkesztő

A Magyar Zene Házában egészen október 29-ig látogatható kiállítás a hazai populáris zene hőskorába vezet vissza, az ötvenes évek végétől egészen a rendszerváltásig.

A térszint alatti időszaki kiállítótérben a Magyar Zene Háza először tart ilyen hosszú kiállítást. A nyolc, kapcsolódó témakörből felépülő tárlat ráadásul nem csupán a zenével foglalkozik. Soron kívül Egyenruhás ellen indult eljárás, miután a nyílt utcán bántalmazta élettársát

Budapest 2023 január 19 MTIBalogh Zoltán

A korszak társadalmi hátterét, legnépszerűbb klubjait, valamint kulturális intézményeit, a rajongótáborokat, sőt, még a zene akkori technológiai szintjét is bemutatja – így mindenki megtalálhatja az érdeklődési körét.

Mindemellett 200 előadó 39 dala vezeti be a látogatókat a magyar pop világába, egészen annak kezdetétől a nyolcvanas évek végéig, amikorra már teljesen átalakult a hazai zenei paletta.

„Ez a kiállítás egy olyan, hosszabb pillanatfelvétel, amely minden részletre nem tud kitérni, de remélhetőleg zenéivel, történeteivel és hangulatával közelebb hozza ezt a zeneileg kiemelkedő korszakot” – nyilatkozta Horn Márton intézményigazgató a hirado.hu-nak.

Videón a Bayern München és a Real Madrid fordulatos BL elődöntője

A Bayern München és a Real Madrid végül nem bírt egymással a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén Münchenben.