Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,97 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
451,01 Ft
Bitcoin
66,989 $

Esős, szeles és borongós péntek vár ránk

Helyenként kifejezetten erős szél várható, míg az ország nagy részén jellemzően csapadék fog hullni: többnyire eső, ám a hegyekben havazás sem kizárt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Martino Pietropoli
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint erősen felhős vagy borult lesz az ég, időnkénti szakadozások, vékonyodások azonban lehetnek a felhőzetben. Csütörtökön északnyugat felől egyre nagyobb területen vált havas esőbe, havazásba a csapadék, emellett keleten eső, záporeső lesz a meghatározó, sőt ott még az ég is megdörrenhet.

Késő délutánra, estére a halmazállapot-váltás határa a Duna-Tisza közéig, illetve az Északi-középhegység térségig kiterjed, de ekkorra már jelentősen gyengül a csapadék intenzitása. Éjszaka főleg az északi, északkeleti részeken lehet helyenként gyenge havas eső, havazás. Soron kívül Robert Fico már képes kommunikálni, folyamatosan javul az állapota

Pénteken délelőtt kelet, délkelet felől ismét megnő a csapadékhajlam, emiatt a Dunától keletre több helyen várható eső, havas eső, ami délutántól egyre nagyobb területen válthat havazásba, a Dunántúlon pedig szállingózhat a hó.

Csütörtökön az északi, északnyugati szél elénk, főleg az Észak-Dunántúlon erős, a hegyekben viharos lesz (ott hordhatja is a havat), a Tiszántúlon eleinte még a délnyugati, déli légmozgás élénkülhet meg.

Pénteken már mindenütt az északi, északnyugati szél lesz élénk, helyenként erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között várható, keleten, északkeleten lehet ennél kissé enyhébb. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 0 és +5 fok között alakul.