Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,61 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,80 Ft
Bitcoin
63,996 $

Legalább 8 ember meghalt egy lavinaomlás következtében Tibetben

Az eltűntek száma továbbra is bizonytalan, a mentőakció ugyanis még jelenleg is zajlik.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő

A kínai média tájékoztatása szerint legkevesebb nyolc ember meghalt és sokan mások eltűntek, miután lavinaomlás történt a délnyugat-kínai a Tibeti Autonóm Terület Nyingchi városában.

A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint a lavina egy alagút kijáratánál alakult ki egy olyan úton, amely a Medog megyei Nyingchi várost köti össze a délkelet-tibeti Meinling megyével. Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

A 3040 méteres magasságban fekvő Nyingchi önkormányzati tisztviselői elmondták, a lavina miatt emberek rekedtek az autóikban, majd hozzátették, hogy az eltűntek felkutatására irányuló mentőakció jelenlegik is zajlik.

A kínai katasztrófavédelmi minisztérium egy speciális csapatot küldött Tibetbe, egyben mindenkit nagyszabású mentési munkálatokra szólított fel, illetve kérték azt is, állapítsák meg, hogy hány ember rekedhetett a hó csapdájában. A mentésben jelenleg több mint 70 jármű és közel 250 személy vesz részt a Global Times beszámolója szerint.

A lavinák nem ritkák a Himalájában, októberben legalább 26 ember vesztette életét Indiában, amikor az északi Uttarakhand államban lévő Draupadi és Danda-II hegyen lavina alakult ki.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.