Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,275 $

Már szemmel látható nagy tavaink vízszintemelkedése

A Balaton és a Velencei-tó szintje is emelkedőben van a csapadékos időjárásnak köszönhetően.

Velence, 2022. augusztus 17. Drónfelvételen a Velencei-tó Velencénél 2022. augusztus 17-én. A tartós hõség miatt ezen a napon a vízállás 55 centiméter volt, ami 8 centiméterrel alacsonyabb a valaha mért legalacsonyabb szintnél, 63 centiméternél. MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A tavalyi, rendkívül csapadékszegény nyarat a legnagyobb tavaink is megsínylették, és bár az aszályos időszak súlyos problémákat okozott mind a Balaton, mind pedig a Velencei-tó esetében, az elmúlt napok esőzése sokat javított a helyzeten.

Mint az Infostart beszámolt róla, a tavaly szeptemberi minimális vízálláshoz képest 20 centis emelkedést mértek, ez pedig annak köszönhető, hogy novemberben és decemberben már kevésbé voltak szárazak a vízgyűjtő területek, a csapadék pedig le tudott folyni a tavakba. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Kell az átlag feletti csapadékmennyiség a következő hónapokban is

A Balaton vízgyűjtőin idén alig tíz nap alatt lehullott a január havi átlag, így mostanra a vízszint 87 centiméterre emelkedett. A Velencei-tó vízgyűjtőjén a havi átlagcsapadék 178%-a hullott le január 10-ig.

A Velencei-tó vízszintje ezzel 80 centiméterre emelkedett, azonban a tavaly tavaszi átlagvízszint 160 centiméteres volt, ehhez még a további hónapokban is az átlagnál több csapadék lenne szükséges.

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy amennyiben májusig folytatódik a mostani tendencia, úgy mindkét tó vízszintje megközelítheti az ideális nyári vízállást.

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.

56-an meghaltak, 67-en pedig eltűntek a Brazíliát sújtó ítéletidőben

Brazília déli államában, Rio Grande do Sulban a heves esőzések okozta áradások következtében 56 ember életét vesztette, további 67 személyt pedig eltűntként tartanak nyilván.