Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Lemondott Christine Lambrecht német védelmi miniszter, a médiát okolja érte

A német védelmi miniszter maga jelentette be lemondását, miután hétfőn Olaf Scholz német kancellártól felmentését kérte.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Markus Schreiber
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BILD német napilap még pénteken jelentett arról, hogy értesüléseik szerint a német védelmi miniszter lemond, azóta pedig kiderült, hogy lemondását nem a kancellária, hanem ő maga kezdeményezte. Lemondásának híre meglepetésként érte a kormányt, és igen nagy port kavart a politikusok között.

Úgy tudni, hogy Lambrecht eredetileg titokban akarta tartani terveit, ám miután a BILD lehozta a lemondásról szóló jelentését, Olaf Scholz kancellár is kénytelen volt elkezdeni keresni Lambrecht utódját. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Úgy tudni, hogy az esélyek között van Hubertus Heil munkaügyi miniszter, Wolfgang Schmidt kancelláriaminiszter és Eva Högl védelmi biztos is.

Lambrecht egy nyilatkozatot is tett lemondásáról:

„A személyemre irányuló médiafókusz aligha teszi lehetővé a tényszerű tudósítást és vitát a katonákról, a Bundeswehrről és a német állampolgárok érdekében hozott biztonságpolitikai döntésekről. Ezért úgy döntöttem, hogy hivatalomat rendelkezésre bocsátom.”

Lambrecht nyilatkozatában is egyértelműen a médiát okolja idő előtti távozásáért.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.