Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,305 $

Orbán Viktor is elbúcsúzott Tamás Gáspár Miklóstól

A magyar miniszterelnök közösségi oldalán emlékezett meg a 74 éves korában elhunyt filozófusról.

...svg content...Budapest, 2015. január 19. Tamás Gáspár Miklós filozófus beszél a Magyarország mindenkié, nem csak Orbáné címmel, a Migráns Szolidaritás (MigSzol) Csoport szervezésében rendezett demonstráción Budapesten, a Deák Ferenc téren 2015. január 19-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Tamás Gáspár Miklós halálhírét a mai napon jelentette be a Litera irodalmi portál. A rendszerváltás előtti Magyarországon az egyik legjelentősebb rendszerkritikusként még Orbán Viktor közelében is feltűnt.

1988 júniusában egy ellenzéki demonstráción éppen Orbán igyekezett megvédeni a közeledő rendőröktől Tamás Gáspár Miklóst, hogy el tudja mondani a szónoklatát. Azóta viszont nagyot fordult a világ. Soron kívül Hajóbaleset történt Verőcénél, többen meghaltak és eltűntek

Az 1990 és 1994 között az SZDSZ tagjaként országgyűlési képviselő Tamás Gáspár Miklós maradt rendszerkritikus, csakhogy az elmúlt években, évtizedekben már inkább a jelenlegi hatalom egyik legnagyobb bírálójaként hallatta hangját.

Ennek ellenére Orbán Viktor közösségi oldalán egy „Isten veled, TGM!” feliratú képpel emlékezett Tamás Gáspár Miklósra, a bejegyzéshez pedig hozzátette: „Elment a régi szabadságharcos.”

Gyurcsány Ferenc láthatóan nem bízik Magyar Péterben: „Mondják, mit tudnak Magyarról?”

Miközben Magyar Péter és Gyurcsány Ferencék egyre inkább egymással hadakoznak, a Fidesz továbbra is stabil.

Ezekkel a gólokkal lett második a Paks a Ferencváros mögött (videó)

A Kisvárdát fogadta a Paks, és ugyan a csapat az elmúlt időszakban igen rossz formát mutatott, győzelemmel és ezüstéremmel zárta az NB1-es szezont.