Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,44 Ft
Euró
389,01 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
63,604 $

Élete nagy napjára készült a halálra késelt főtörzsőrmester

Baumann Péter és párja már az esküvőt tervezgette, a csütörtöki tragédia után azonban csak a csend és a gyász maradt.

Budapest, 2023. január 13. Mécsesek égnek Baumann Péter fõtörzsõrmester emlékére a Rendõrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. A rendõrség elindította az elõzõ napon este megölt körzeti megbízott hõsi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendõrség szóvivõje budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedõ rendõrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. MTI/Máthé Zoltán
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

A 29 éves rendőr imádta a szakmáját, unokatestvére szerint családját összetörte a gyász: „Peti gyerekkorától kezdve rendőrnek készült, rajongásig szerette a munkáját. A családunk teljesen összetört, egyelőre képtelenek vagyunk beszélni a fájdalmunkról” – mondta a Blikknek.

Baumann Pétert posztumusz főtörzsőrmesterré léptették elő, az újbudai rendőrkapitányság előtt pedig tömegek rótták le tiszteletüket egy-egy gyertya meggyújtásával. Ez azonban már nem hozhatja vissza a fiatal rendőrt, aki egy őrült ámokfutó miatt halt meg. Soron kívül Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

A XI. kerületi, Lecke utcai bérházhoz csütörtök éjszaka riasztották a rendőröket, miután egy albérlő végigdörömbölte a tömb összes ajtaját. A lakók szerint zavart volt, téveszmék vezérelték a férfit.

A felette lakó 80 éves hölgyhöz be is tört – a férfi már napokkal korábban azt állította, hogy hangokat hall a lakásból. A rendőrök kiérkeztével sem csillapodott le az elkövető, kést rántott a járőrökre.

Sz. Szilárd mindhárom rendőrt megszúrta, Baumann Pétert olyan súlyos sérülések érték, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. Két másik bajtársát már meglátogathatták kollégái, fizikai sérüléseikből várhatóan teljesen felépülnek majd, ám az átélt borzalmakat sosem fogják elfelejteni.

Kína komplett várost alapítana a Holdon (videó)

20 év alatt egy teljes holdi kolónia jöhetne létre több emeletes épületekkel, napelemparkokkal.