Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Vádat emeltek a 159 emberéletet követelő dél-koreai tömegkatasztrófa felelősei ellen

A vizsgálat súlyos hiányosságokra világított rá, 23 ember ellen emeltek végül vádat.

Szöul, 2022. október 30. A helyszínt zárja le rendõrségi szalag Szöulban 2022. október 30-án, miután az elõzõ nap halálos tülekedés történt a dél-koreai fõváros Itevon negyedében rendezett halloweenünnepségen. Legalább 153 ember életét vesztette, 133 megsérült. MTI/EPA/Yonhap
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

A dél-koreai hatóságok által elvégzett vizsgálat megállapította, hogy a felelősök nem győződtek meg arról, hogy az utcai rendezvény helyszíne megfelel-e a biztonsági előírásoknak.

A novemberi, Szöulban megtartott halloweeni ünnepségen mintegy százezer ember vett részt, azonban a tömeg pánikba esett, ami miatt 159 embert agyontapostak. A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Kevés volt a rendfenntartó a helyszínen

Szon Je-han, aki a Nemzeti Rendőrségi Ügynökségnek a tragédiával kapcsolatos különleges vizsgálatát vezette, pénteken közölte, hogy az ügy aktáját továbbítják az ügyészségnek, miután befejezték a hivatalos vizsgálatokat.

A Szon által említett rendőrségi vizsgálat eredményei megerősítették azt, ami már korábban is világos volt: a rendőrség és a köztisztviselők nem alkalmaztak érdemi tömegellenőrzési intézkedéseket az ünnepség kapcsán – írja az Al Jazeera.

Annak ellenére sem foglalkoztak ezzel, hogy már a rendezvény előtt százezres tömegre számítottak. A szöuli rendőrség pedig kevesebb mint 140 rendfenntartót rendelt ki a helyszínre, akiknek zöme a kábítószerfogyasztást ellenőrizte, valamint az erőszakos bűncselekményekre fókuszált. Szakértők szerint a tömeg biztonságára kevés erőforrást összpontosítottak.

A vizsgálatban csaknem 500 nyomozó, kerületi tisztviselők, rendőrök, tűzoltók, és mentőszolgálati szakemberek vettek részt – jelentette pénteken a dél-koreai Yonhap hírügynökség.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.