Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Volt brit vezérkari főnök: a brit tankok nem elegendők a változáshoz a háborúban

A brit hadsereg egykori főnöke szerint az Egyesült Királyság által az ukrán erőknek felajánlott 12 harckocsi inkább „jelképes”, hiszen szerinte komolyabb változást nem fog hozni a fronton.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons/Graeme Main
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint a brit hadsereg vezérkarának volt főnöke kijelentette, az Egyesült Királyság által az ukrán erőknek felajánlott 12 harckocsi nem fog jelentős változást hozni a háborúban, mivel ezek szerinte inkább „jelképes” segítséget jelentenek.

A lap elsők között értesült arról, hogy a brit kormány azt fontolgatja, Challenger 2 típusú harckocsikat küld az ukrán fegyveres erőknek, melyeket az orosz erők ellen használhatnának. Amennyiben pedig ez megvalósul, úgy az Egyesült Királyság lenne az első ország, mely nyugati gyártmányú harckocsikat küldene Ukrajnának. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Lord Dannatt csütörtök reggel úgy fogalmazott:

„Úgy tűnik, hogy a 12 túlságosan jelképes, és én azt javasolnám, hogy küldjünk inkább 25, 30, vagy akár 50 darabot is, ami már valódi különbséget jelentene.”

A továbbiakban kifejtette, véleménye szerint Oroszország „valamilyen offenzívát” indít majd Ukrajnában, vagy a tél végén, vagy valamikor tavasszal, éppen ezért úgy véli, Ukrajnának „egyre inkább” további támogatásra van szüksége a Nyugat részéről. Hozzátette:

„Ha úgy döntünk, hogy harckocsikat és gyalogsági harcjárműveket adunk nekik, akkor már elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy jelentős ellentámadást indíthassanak. Amennyiben pedig ezt képesek megtenni, úgy esély van arra, hogy éppenséggel döntő csapásokat mérjenek az oroszokra, de talán még az orosz katonák morálját is megtörhetik.”

Végezetül hangsúlyozta, meglátása szerint most valójában az a lényeg, hogy a Nyugatnak, az Egyesült Államoknak, Franciaországnak, az Egyesült Királyságnak és Németországnak is segítséget kell nyújtania és támadó képességet kell biztosítaniuk az ukrán erők számára, hogy aztán hatékony ellentámadást indíthassanak, megtörjék az oroszokat és „ténylegesen megnyerjék ezt a háborút”.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.