Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,49 Ft
Euró
391,28 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,472 $

Novák Katalin: A magyaroknak jó a válságálló képességük

A magyar köztársasági elnök, Novák Katalin kiemelte, a magyaroknak jó a válságálló képességük.

Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök gyerekekkel beszélget a zánkai Erzsébet-táborban tartott Erzsébet-karácsony rendezvényen tett látogatásán 2022. december 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A magyaroknak jó a válságálló képességük – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök szerdán este Budapesten, Magyarországon szolgálatot teljesítő külföldi nagyköveteket fogadva.

Novák Katalin – aki férjével, Veres Istvánnal fogadta a diplomatákat – angol nyelvű beszédében azt mondta: a tavalyi az egyik legnehezebb év volt, a sok probléma ellenére azonban a helyzet mégsem annyira rossz, a magyaroknak ugyanis megvannak az adottságaik ahhoz, hogy legyőzzék a kihívásokat. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

A köztársasági elnök azt hangoztatta, hogy a tiszteletre és a pragmatikusságra kell támaszkodni. A nagykövetekhez szólva kiemelte, hogy látja a sokféleségüket. A különböző kultúrák eltérnek egymástól, más-más döntések születnek, Magyarország azonban tiszteletben tartja ezeket. Cserébe ugyanezt várja el: kultúrájának, döntéseinek mások általi tiszteletét – tette hozzá.

Kitért rá, hogy Oroszország csaknem egy éve támadta meg Ukrajnát. Ebben az ügyben pragmatikusnak kell lenni, de gondolni kell Európa túlélésére is. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) ki kell maradnia a háborúból, nem szabad hagyni, hogy az érzelmek elragadják és emiatt belekerüljön a konfliktusba – mondta Novák Katalin.

(MTI)

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Újszülött kislányt hagytak a Heim Pál kórháznál

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátorában találtak rá az újszülött kislányra.