Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
457,34 Ft
Bitcoin
67,720 $

Urániumot találtak egy csomagban a londoni Heathrow reptéren

Az eset még december 29-én történt és a rendőrség szerint nem volt annyi uránium a csomagban, amelynek egészségkárosító hatása lehetett volna.

...svg content...Illusztráció. Forrás: Unsplash
Európa

Kolláth Benjámin

Szerkesztő
TÉMÁK

Előzmény:

 

Kis mennyiségű urániumot találtak egy csomagban, mely még december végén érkezett meg a londoni Heathrow reptérre, közölte a brit rendőrség, leszögezve, hogy nem jelentett egészségügyi kockázatot és semmilyen nemzetbiztonsági fenyegetést.

A Reuters idézte Richard Smitht, a londoni rendőrség terrorelhárítási parancsnokságának vezetőjét, aki elmondta, egy rutinvizsgálat során szúrták ki az anyagot december 29-én, de az elenyésző mennyiségű és szakértők szerint nem jelent veszélyt: Soron kívül 2022 októbere óta nem találnak egy 16 éves jászberényi lányt, nem ment haza az iskolából

„Megkönnyebbülve értesültünk róla, hogy nem jelentett a csomag fenyegetést a közegészségre. A beazonosított küldemény csak nagyon kis mennyiségű szennyezett anyagot tartalmazott, most további vizsgálatokat folytatunk.”

Elmondása szerint az eset tanulsága, hogy a repülőtéri biztonsági átvilágítás megfelelően működik. Letartóztatás nem történt: „Természetesen mindent el fogunk követni, hogy kiderítsük, mi áll az eset hátterében és megbizonyosodjunk arról, hogy nincsen további fenyegetés, de szerintem az eddigiek eléggé bíztatóak.” A hírügynökség kérdésére a repülőtér nem kívánt válaszolni.

Az uránium a lakossági energiatermelésben és tudományos célokra is fel lehet használni, de emellett az atomfegyvereknek is az egyik fő összetevője. Egyes izotópjai emberekre is ártalmas sugárzást bocsátanak ki magukból, de maga a fém is mérgező tud lenni elfogyasztása vagy belélegzése esetén.

Hivatalosan is bejelentették Mike Tyson és Jake Paul bokszmeccsének elhalasztását

Mike Tyson és Jake Paul biztosan nem küzd meg egymással az eredeti időpontban július 20-án, miután a legendának egészségügyi gondjai akadtak.