Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

Jövőre bezár a világ legjobb éttermének tartott Noma

Kiemelték, hogy az étterem 2025-ben „gigászi laboratóriummá alakul, úttörő konyhai kísérletek tesztkonyhájává változik, amely élelmiszeripari innovációkon és új ízek kifejlesztésén dolgozik”.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint jövőre végleg bezár a világ legjobb éttermének tartott, három Michelin-csillagos dán Noma, ugyanis más terveik vannak a jövőre vonatkozóan, s erről maga az étterem is beszámolt a hivatalos Instagram oldalán.

„Hogy továbbra is Noma maradhassunk, változnunk kell. A 2024-es tél az eddig ismert Noma utolsó szezonja” Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

– áll a közleményben.

Majd azzal folytatták, hogy az étterem 2025-ben „gigászi laboratóriummá alakul, úttörő konyhai kísérletek tesztkonyhájává változik, amely élelmiszeripari innovációkon és új ízek kifejlesztésén dolgozik” – számolt be az Infostart az MTI alapján.

A noma szót az északit jelentő dán nordisk és az ételt jelentő mad szavak összevonásával alkották és kis kezdőbetűvel írták, amikor 2003-ban Koppenhága központjában megnyílt az étterem. Később azonban, 2016-ban bezárt, és csak két évvel később nyitották meg a főváros központjától távolabb eső részen.

A világjárvány alatt, 2020-ban René Redzepi, a fermentálás művészének is nevezett tulajdonos és séf egy hónapra bor- és hamburgerbárrá alakította át az éttermet. Tavasszal pedig ideiglenesen, március 15. és május 20. között a japán Kiotóban nyílik meg két hónapra a Noma.

Minden várakozást felülmúlt a NASA új kommunikációs rendszere

226 millió kilométerről kaptak üzenetet az egyik szondájuktól.

Divat, pénzkidobás vagy tényleg hatékony a szemránckrém? Szakértők válaszolnak

A szemkörnyékápolók hatékonyságát illetően megosztóak a vélemények: van, aki imádja őket, míg más azt gondolja, hogy nem sok hasznuk van. Most szakértők mondták el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.