Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Elkészült az okoscímke, amit a futárok nem biztos, hogy díjazni fognak

A vállalat egy ultravékony, nyomtatható akkumulátorral ellátott, alacsony fogyasztású, 5G-képes okoscímkét készített, amely a Smart Label nevet kapta.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Eddig is megvolt rá a lehetőség, hogy a fontos csomagok útját nyomon lehessen követni, bár ez csak egy bizonyos méret felett volt megoldható, viszont az amerikai Pod Group új megoldása jelentősen modernizálhatja ezt a szolgáltatást.

Ugyanis a cég egy ultravékony, nyomtatható akkumulátorral ellátott, alacsony fogyasztású, 5G-képes okoscímkét készített Smart Label néven. Ez szó szerint egy címkét takar, ami mindössze 2 mm vastag, s mivel öntapadós, könnyen fel lehet helyezni a csomagokra, vagy akár a borítékokra is. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Emellett többször használható, ugyanis egyetlen feltöltéssel hat hónapon át tud működni – attól függően, hogy milyen gyakran használják azt az újrahasznosítás előtt – derül ki a hvg.hu beszámolójából.

A CES 2023 technológiai szakkiállításon bemutatott eszköz segítségével nemcsak azt tudhatja a feladó/rendelő, hogy hol tart a csomag, de azt is, hogy milyen hőmérsékleten tárolják, és esetleg leejtették-e vagy dobálták-e azt.

Ám felmerült a kérdés, hogy a vékony, így könnyen elrejthető okoscímke mennyire alkalmas arra, hogy visszaéljenek vele, s ezáltal megfigyelésre, nyomon követésre használják, hiszen az Apple AirTagje esetében már történtek ehhez hasonló incidensek.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.