Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,67 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,82 Ft
Bitcoin
59,114 $

A Bloomberg szerint a korrupciós botrány meggyengítheti az EU hatalmát és befolyását

A cikk szerzője szerint nem meglepő, hogy az EU kritikusai próbálják a legtöbbet kihozni az eseményekből.

Fotó: Az Európai Parlament jelképe a testület brüsszeli épületén 2023. január 3-án. Az előző nap az illetékes belga ügyészség kérte a parlament két szocialista párti képviselőjének, a belga Marc Tarabella és az olasz Andrea Cozzolino mentelmi jogának felfüggesztését Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az Európai Parlament alelnökének korrupciós ügyével kapcsolatban. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Bloomberg egyik cikkében, amelyben az Európai Parlamentben kitört korrupciós botrány fejleményeit összegzik, arra is kitérnek, miszerint az ügy jelentősen meggyengítheti az unió hatalmát és befolyását, vagyis eléggé aggasztó a helyzet.

A lap arra is rámutatott, ez azért problémás, mert az Európai Unió egyik leghatásosabb fegyvere pont a saját, korrupció elleni küzdelemben elért eredményei lennének, így nem meglepő, hogy az EU kritikusai próbálják a legtöbbet kihozni az eseményekből. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Orbán Viktor szerint az Európai Unió kettős mércét alkalmaz, amikor kormányát korrupcióval vádolja, a cikk szerzője pedig emlékeztetett rá, hogy a magyar miniszterelnök a Twitteren közzétett, internetes mémre alapozott bejegyzésével is reagált a botrányra – írta a Mandiner.

Az EP volt alelnökét, Eva Kailit, valamint három társát még decemberben tartóztatták le a belga hatóságok, akik arról számoltak be, hogy a brüsszeli régióban tartott házkutatások során közel 1,5 millió eurót foglaltak le.

Kaili később ártatlannak vallotta magát és a szabadon bocsátását kérte, ám a bíróság elutasította a kérelmét, illetve meghosszabbította az őrizetben tartását, így legalább még egy hónapig előzetes letartóztatásban kell maradnia.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.