Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,033 $

Oroszország hamarosan bevetheti stratégiai bombázóit Ukrajnában

Ezt Szergej Kobylash, a nagy hatótávolságú légierő parancsnoka jelentette ki.

Fotó: illusztráció | Unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Kobylash szerint az orosz stratégiai bombázók 2023-ban részt vesznek egy ukrajnai bevetésen. Ezek a gépek rakéta- és bombatámadásra is képesek, és Oroszország nukleáris hadviselésének részét képezik.

Oroszország légierejének nagy hatótávolságú gépei közé tartoznak a Tu-95MS és Tu-160 stratégiai bombázók, továbbá a Tu-22M3 nagy hatótávolságú bombázók – írja a Mandiner. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

Közülük legutóbb a Tu-95MS egy 2022 októberi, nukleáris csapásmérést szimuláló gyakorlaton vett részt. Idén már a modernizált változatokat is bevetheti belőlük Oroszország, csakúgy, mint a Tu-22M3M bombázók esetében.

Oroszország továbbra is nehézbombázóik modernizálásán dolgozik, mint arról korábban beszámoltunk, néhány nappal ezelőtt sikeres próbarepülést végeztek egy Tu-160M típusú repülőgéppel.

2015-ben Szergej Sojgu védelmi miniszter rendelte el a Tu-160-as gyártásának újraindítását. Az Egyesült Repülőgépgyártó Vállalatnak 50 Tu-160M típust kell leszállítani a megmaradt 16 gép korszerűsítésével együtt. 

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.