Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,73 Ft
Euró
388,88 Ft
Font
452,08 Ft
Bitcoin
62,691 $

Fergeteges és látványos szilveszteri tűzijátékok a világ minden tájáról (videó)

Mint minden évben a 2023-as évet a világ szinte minden táján hatalmas durranással nyitották meg: szó szerint, hiszen a világ legnagyobb városaiban gigantikus és látványos tűzijátékokkal és fényjátékokkal ünnepelték az újévet.

Fotó: Tűzijátékkal köszöntik az új évet London belvárosában 2023. január 1-jén, szilveszter éjszakáján. MTI/AP/PA/Aaron Chown
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Amikor az óra éjfélt ütött, a világ minden táján tűzijátékok sora világította meg az éjszakai égboltot: Londonban a tűzijátékoké és az ünnepségeké volt ugyan a főszerep, hiszen ez volt az első alkalom a koronavírus-járvány kezdete óta, hogy méltó módon köszönhették az újévet, ezzel együtt a néhai II. Erzsébet emléke előtt is tisztelegtek.

A londoni szilveszteri tűzijátékra több mint 100 ezer ember gyűlt össze a Temze partján, hogy végignézzék, ahogyan 12 ezer tűzijáték száguld az éjszakai égbolt felé. A szilveszter azért is volt különleges az Egyesült Királyságban, mert 2019 óta ez volt az első alkalom, hogy az emberek részt vehettek az ünnepségen. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

London egy 12 perces tűzijátékkal köszöntötte az új évet, a teltházas show közepette azonban a néhai királynő előtt is tisztelegtek: több drónt küldtek fel az égbe, melyek aztán korona formát alakítottak, majd átalakultak az ER II felirattá, de a néhai II. Erzsébet királynő egyik beszédéből is lejátszottak egy szívhez szóló részletet.

Az alábbi videóban több helyszín is látható a világ minden tájáról, köztük Tokió, Sydney, Tajpej, Dubaj, Párizs, London, New York és Rio de Janeiro. A fővárosokban tartott ünnepségeken a videók alapján rengetegen vettek részt, a szilveszteri mulatságok fénypontja pedig éjfél volt, amikor is mindenhol pompás fényárban úszó tűzijátékokkal borították be az éjszakai égboltot:

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.