Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,91 Ft
Euró
388,63 Ft
Font
452,80 Ft
Bitcoin
63,702 $

Máris 45 posta nyit újra a különböző településeken

A mai nappal kezdődően összesen 45 posta nyitja meg újra a kapuit.

Fotó: Az október 1-jén kezdődő népszámlálással kapcsolatos felkérőleveleket kézbesít egy postás a főváros XIII. kerületében 2022. szeptember 28-án. A levélben az érintettek megkapják azt a kódot, amellyel beléphetnek az online felületre, hogy ki tudják tölteni a kérdőíveket. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Magyar Posta Zrt., az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel, az érintett postahelyek január 2-án nyithatnak újra – írja a Magyar Posta a hivatalos közleményében.

A háború és a szankciók okozta válság, az energiaárak radikális megemelkedése miatt a Magyar Posta Zrt. is arra kényszerült, hogy rendkívüli takarékossági intézkedéseket vezessen be. A Posta október végén arról döntött, hogy országszerte több posta működését szünetelteti. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

A Társaság új vezetősége az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív egyeztetéseket folytatott le azon postahelyek vonatkozásában, amelyek esetében egyrészt az érintett települések vezetői a Magyar Postához fordultak, másrészt amelyek az egyetemes postai szolgáltatásra vonatkozó európai és hazai szabályozás alapján a postai alapszolgáltatás keretein túlmutatnak.

45 posta nyithat újra január második napján

A tárgyalások értelmében abban az esetben, ha az érintett települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, úgy megállapodás született a postahelyek további működtetéséről.

Mindezen körülmények lehetőséget teremtettek arra, hogy 45 posta január 2-án újra kinyithasson, és a már jól megszokott magas színvonalon szolgálhassa ki a lakosság igényeit. Az aktuálisan működő postákról a posta.hu weboldal postakereső menüpontjában lehet tájékozódni.

Társaságunk hangsúlyozza, hogy a Magyar Posta Zrt. továbbra is mindent megtesz azért, hogy lakossági és üzleti ügyfelei számára is az igényekhez illeszkedő, magas színvonalú, minőségi szolgáltatást biztosítson országszerte.

Letartóztattak egy amerikai katonát Oroszországban, lopással vádolják

Múlt csütörtökön, Vlagyivosztokban vették őrizetbe a 34 éves férfit.