Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,50 Ft
Euró
389,13 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,740 $

Izraeli rakétatámadás érte a damaszkuszi repülőteret, többen is meghaltak

Egyes források szerint anyagi károk keletkeztek, s ebben egy Damaszkusztól délre fekvő fegyverraktár is érintett, ahol legalább négy ember halt meg.

Fotó: Szíriai utasok várják a damaszkuszi repülőtéren, hogy felszállhassanak az első aleppói járatra 2020. február 19-én. MTI/EPA/Juszef Badaui
Közel-Kelet

Koós Alexandra

Szerkesztő

A szíriai hadsereg által megjelentetett közleményben az áll, miszerint helyi idő szerint hajnali két óra körül izraeli rakéták csapódtak be a damaszkuszi nemzetközi repülőtéren, amely ideiglenesen működésképtelenné vált emiatt.

A SANA hírügynökség beszámolója alapján a támadás az izraeli Tiberias-tó irányából érkezett, a rakéták pedig a repülőteret és annak környékét vették célba, amelynek következtében legalább két szíriai katona meghalt, két másik pedig megsebesült. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint anyagi károk keletkeztek, s ebben egy Damaszkusztól délre fekvő fegyverraktár is érintett, ahol legalább négy ember halt meg a támadás miatt – írta az Al Jazeera.

Később arról érkeztek hírek, hogy a szíriai közlekedési minisztérium helyi idő szerint reggel 9 órakor bejelentette a repülőtér újranyitását, amelyet kevesebb mint egy éven belül másodszor ért ilyen jellegű csapás.

Június 10-én szintén izraeli légitámadás történt, amely az infrastruktúrát és a kifutópályákat is megrongálta, majd a két héten át tartó javítási munkálatok után tudtak csak újra megnyitni.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Váratlan eredmény született a Chelsea-Tottenham rangadón

A Chelsea továbbra is nagyon hektikus formában játszik, addig a Tottenham szép lassan lemondhat a Bajnokok Ligája indulásról.

Így lehet megállapítani, mely árus kínál valóban magyar epret

Több dolog is van, ami arra utal, hogy a „mézédes magyar epret” kínáló árusok között egyesek ellenőrizetlen forrásból származó, jellemzően spanyol vagy görög szamócát próbálnak rásózni az emberre.