Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,15 Ft
Euró
390,97 Ft
Font
458,25 Ft
Bitcoin
63,962 $

Ilyen időnk lesz 2023 első napján

A nagy szilveszteri bulik után sem vár ránk egy jéghideg nap január legelején.

Fotó: Fürdőzők a Balatonban az ábrahámhegyi strandon 2022. december 31-én. Az Ábrahámhegy SE kilencedik alkalommal rendezte meg az óévbúcsúztató fürdőzést a helyi önkormányzat, vállalkozók, borosgazdák és magánszemélyek támogatásával. Az eseményen több mint százan vettek részt. MTI/Varga György
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti/várható időjárás vasárnap éjfélig: Az északi, északkeleti harmadban tartósan rétegfelhős, párás maradhat az idő, ott csak kisebb körzetekben szakadhat fel a felhőtakaró.

Másutt változó vastagságú felhőzet lesz az égen. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás, esetleg gyenge eső fordulhat elő. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon élénkülhet meg, ott olykor erős lökések is előfordulhatnak. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 között valószínű, de a szeles dunántúli tájakon ennél jóval enyhébb, akár 10 fok körüli értékeket is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap tág határok között alakul, a tartósan borult tájakon 5 és 7, míg a kevésbé felhős részeken 12 és 17 fok közötti értékek valószínűek, azonban délnyugaton ennél melegebb is lehet.

Időjárási helyzet Európában: Kontinensünk nyugati területeinél egy többközéppontú ciklonrendszer húzódik, melynek előterében szubtrópusi légtömeg érkezik Európa fölé déli, délnyugati áramlással. A hullámzó frontrendszer előterében, Franciaországban és az Ibériai-félszigeten napos, fátyolfelhős időről érkezik jelentés.

A hőmérséklet csúcsértéke ezeken a területeken általában 13 és 16 fok között alakul. Kelet felé haladva is viszonylag nyugodt időjárás tapasztalható, az átlagtól jóval magasabb hőmérsékleti értékekkel. A Kárpát-medence időjárását az elkövetkezőkben a már említett meleg, nedves légtömeg alakítja, fokozódik a nappali felmelegedés és megélénkül, a Dunántúlon olykor megerősödik a déli szél.

(MTI)