Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,11 Ft
Euró
388,72 Ft
Font
453,82 Ft
Bitcoin
60,594 $

Dunakeszin hamarosan komoly vasútfejlesztés veheti kezdetét

Megjelent az uniós közbeszerzési közlönyben egy felhívás, mely egy, a Dunakeszin megépülendő vasúti rakodó tervezéséről szól.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A magyarepitok.hu beszámolója szerint a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben felhívást tett közzé a Dunakeszin kialakítandó vasúti rakodó tervezéséről.

A hirdetmény szerint a nyertes ajánlattevő feladata lesz a megközelítőleg összesen 3 vágánykilométer hosszú, egybefüggő vasúti vonalszakaszok (beleértve Dunakeszi-Gyártelep megállóhelyet, a villamosított vontatóvágányt és az ipari park szomszédságában vasúti rakodó kialakítását) kivitelezéséhez szükséges engedélyezési tervek elkészítése, tenderdokumentáció összeállítása, valamint az építési engedélyek megszerzése. Soron kívül Nem volt valós az érdi fiatal terrortámadással való fenyegetőzése, csak a nézettségért csinálta

A tervezett beruházás során:

  • Dunakeszi-Gyártelepen fordítóállomást létesítenek, mellyel összefüggésben fejlesztik a Sólyom utcai aluljárót;
  • két vágányon rakodásra alkalmas, 2 db, legalább 10 x 750 méter méretű rakodóterületet alakítanak ki;
  • kialakítják a vasúti rakodó megközelítéséhez szükséges közúti kapcsolatot;
  • kiépítik a kapcsolódó vasúti létesítményeket, megtörténik az érintett közművek kiváltása.

A kiírás szerint Dunakeszi-Gyártelep megállóhelyen 55 centiméter magas peronokat alakítanak ki, fejlesztik az utasforgalmi létesítményeket, kiépítik az utastájékoztatást, mindemellett átalakítják a biztosítóberendezési- és távközlési rendszert, és megtervezik az újonnan létesülő rakodóvágány biztosítóberendezési- és távközlési rendszerét.

A feladat része az érintett műtárgyak építésének, átépítésének, bontásának tervezése, illetve a kapcsolódó útátjárók építésének és átépítésének tervezése. Az ajánlatokat 2023. február 9-ig várják.