Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Usain Bolt után Kylian Mbappé lehet a leggyorsabb sportoló?

A spanyol Marca az egyes sportolók maximális sebességét felhasználva szimulált egy 400 méteres sprintfutást.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A férfi 100 méteres síkfutás világrekordja 2009 óta Usain Bolt nevéhez fűződik, aki 9.58 másodperc alatt futotta le a távot, ám, mint kiderült, más sportágakban is akadnak kivételes tempójú játékosok.

A Marca által összeállított listán sportáganként láthatjuk a legjobbakat, és ahogy az várható volt, Bolt első helye egy pillanatig sem forgott veszélyben. Mint említettük, Boltnak 9.58 másodpercre volt szüksége a 100 méter teljesítéséhez, ami mellé 44.72 km/h-s maximális sebesség társult. Mbappé a Monaco elleni mérkőzésen 38.02 km/h-s tempót ért el, ezzel számolva pedig 11 másodperc alatt futná a százas sprintet, ami elég is volt a második helyhez. Soron kívül Elvenné a szavazati jogot a Jobbik azoktól, akik nem járták ki a nyolc osztályt

A harmadik helyen Jonah Lomou új-zélandi rögbijátékos áll, aki 2 méteres magasságával és 120 kg-os súlyával 11.1 másodperc (37,44 km/h) alatt érne célba.

A negyedik az NFL-ben szereplő Tyreek Hill 11,2 másodperccel és 37,2 km/h-s maximális sebességgel, az 5. helyen pedig Novak Djokovic áll, aki a 2016-os Australian Openen 36.02 km/h-s tempót ért el, ami 11.5 másodpercre lenne elegendő egy 100-as sprinten.

A hatodik helyen a Manchester City támadója, Erling Haaland áll 11,6 másodperccel és 36 km/h-val, a hetedik, egyben utolsó helyen pedig Russell Westbrook a Lakers irányítója végzett, aki 34,76 km/h-s sprintjével új sebességrekordot állított fel a sportágban.

Az összehasonlítás természetesen csak érdekességként szolgál, hiszen semmilyen tudományos alappal nem rendelkezik, az pedig alighanem mindenki számára nyilvánvaló, hogy az adott pillanatban mért maximális sebességgel képtelenség végigfutni egy száz méteres távot, hát még egy 400 méterest, ugyanis a Marca által közölt animáción ekkora távot tesznek meg a sportolók.

Hosszú Katinka nem hagyja magát, visszaszólt Shane Tusupnak

Hosszú Katinkát sem kell félteni, csípős formában szólt vissza az őt kritizáló Shane Tusupnak, aki most megkapta a magáét.