Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,972 $

Távollétében ítéltek 12 év börtönbüntetésre egy olimpikont Fehéroroszországban

Mindemellett Heraszimenya lakásának, autójának és a bankszámláin lévő 48 700 dollárnak a lefoglalását is elrendelték.

Fotó: Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök felszólal az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamainak csúcstalálkozóján Biskekben 2022. december 9-én. MTI/EPA/Igor Kovalenko
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy minszki bíróság távollétében ítélte 12 év börtönre Aljakszandra Heraszimenya egykori olimpiai úszónőt, illetve Alekszandr Opejkin politikai aktivistát, mert szankciókra és a „fehérorosz nemzetbiztonsági érdekeket sértő” akciókra szólítottak fel.

„Ezen cselekmények súlyos következményekkel járnak” Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

– áll a kiadott közleményben.

Heraszimenya egyike volt azoknak az élsportolóknak, akik elmenekültek Fehéroroszországból, miután a hatóságok lecsaptak azokra, akik tiltakoztak Alekszandr Lukasenko elnök 2020 augusztusi újraválasztása ellen, mondván, mindez csalással történt.

A Reuters szerint az úszónő akkor Ukrajnába menekült a férjével, ahonnan idén a háború miatt kellett távozniuk, a bíróság mindemellett Heraszimenya lakásának, autójának és a bankszámláin lévő 48 700 dollárnak a lefoglalását is elrendelte.

A Sky News beszámolójából pedig az is kiderül, hogy Opejkin a fehérorosz Sport Szolidaritás Alapítvány elnöke, amelynek célja, hogy azon sportolókat támogassa, akiket Lukasenko önkényuralma alatt tartóztattak le vagy szembesültek elnyomással.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.