Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,859 $

Dzsudzsákék töltött káposztája egyenesen lenyűgözte Marco Rossit

Marco Rossi sikeresen elmerült a magyar gasztronómiában, és többek között a legendás töltött káposztát is ismeri.

Fotó: Az M4 Sport szakértőjeként közreműködő Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Portugália-Svájc mérkőzés alatt a közmédia óbudai stúdiójában 2022. december 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Style

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar szövetségi kapitány évek óta dolgozik Magyarországon, és ugyan a magyar nyelvet egyelőre csak részletekben beszéli, a kultúrát nagyon is ismeri. Minden nap tanulhat valami újat, és természetesen a hazai ételek is hatással vannak rá.

Az Indexnek adott hosszabb interjújában arról is beszélt, hogy már a töltött káposztát is ismeri. Sőt, nemcsak hogy ismeri az ünnepi ételnek is számító különlegességet, hanem nagyon szereti, köszönhetően Dzsudzsákéknak. Soron kívül Gyurcsány szerint Magyar többet árt az ellenzéki oldalon, mint a kormány oldalán

„Ó, a töltött káposztát nem csak ismerem, nagyon szeretem is. A válogatott összetartásaira Dzsudzsák Balázs rendszeresen hozott a mamája töltött káposztájából. Fantasztikusan finom volt. Az olasz ízvilágtól merőben eltér, ezért nem biztos, hogy nálunk otthon mindenkinek ízlene, de én nagyon megszerettem.” – mondta Rossi az Index kérdésére.

Ezek után adódik a kérdés, vajon el is tudja készíteni? „Erre azért nem vállalkoznék, de az összetevőket ismerem és nagyjából a folyamatot is, hogy hogyan töltik rizzsel és darált hússal a savanyított káposztalevelet. De nem mernék otthon próbálkozni vele.”

Kiderült, hogy két héttel karácsony előtt közös vacsorát tart a válogatott, és ez legutóbb is így volt. „A teljes stáb és a kerettagok hivatalosak erre, de sajnos a játékosok ilyenkor nem szoktak még ráérni. Fontos, jó hangulatú események ezek. Amit még tervezek, az szenteste előtt egy-egy üzenet, levél mindenkinek, amiben a jókívánságok mellett természetesen leírom azt is, az év elején kitől milyen munkát várok majd…”

Akár 15 év börtönt is kaphat, aki azonos neműekkel kezd kapcsolatba Irakban

Az iraki parlament szombaton elfogadta a törvényt, amely a vallási értékek védelmére hivatkozva akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhat az azonos neműek kapcsolataira.